Żywienie

Sposób żywienia determinuje rozwój, a także ogólny stan zdrowia organizmu. Dobra, zdrowa dieta jest podstawą zdrowia pracowników. W erze, kiedy każdy pracownik jest na wagę złota, a każdy pracodawca ma powody by martwić się o swoich pracowników, zwłaszcza z powodu alarmującego wzrostu częstości występowania chorób dietozależnych takich jak m. in. cukrzyca, otyłość, choroba niedokrwienna serca czy nowotwory. Wiele czołowych światowych firm prześciga się w pomysłach na zapewnienie pracownikom jak najłatwiejszej drogi do zdrowego stylu życia. Firmy tj. np. Google i Adobe wykorzystują m.in. swoje kuchnie do edukowania pracowników nt. prawidłowego żywienia. Twoi pracownicy spędzają większą część dnia w miejscu pracy i prawdopodobnie w tym czasie spożywają 1-2 posiłki główne oraz kilka przekąsek. Oznacza to, że jako pracodawca masz możliwość pozytywnego wpływu na ich nawyki żywieniowe. Masz również szansę na zwiększenie świadomości ma temat zdrowego odżywiania i roli, jaką ma w ogólnym zdrowiu. Zdrowsi pracownicy będą korzyścią dla Twojej organizacji. Może to spowodować zmniejszenie absencji chorobowej i zwiększenie ich wydajności. Ale to tak naprawdę tylko wierzchołek góry lodowej. Uczestnikom naszych szkoleń przedstawiamy m.in.: zasady ustalania indywidualnej diety, następstwa złego odżywiania, sposoby aktywności fizycznej w środowisku biurowym a także łagodzenia skutków stresu odpowiednio dopasowanym jadłospisem. Aby pracownicy jak najdłużej mogli się cieszyć zdrowiem powinni się kierować zasadą: jedz, ruszaj się i żyj! To podstawowe trzy filary, które pomagają wspierać zdrowe nawyki w środowisku pracy. Dzięki szkoleniom uzyskają wiedzę na temat tego, jak promować praktyczne zachowania i nawyki, aby wspierać dobre odżywianie, być bardziej aktywnym i szczęśliwym, holistycznie wzbogacającym życiem.

1/1

© 2019 by ZAKŁADY  USŁUG INNOWACYJNYCH ERGONOMIA Sp. z o.o.

  • Facebook - Grey Circle

Ergonomia